André Arentsen

Neem direct contact op:
06 53382270
a.arentsen@logicsbv.nl

Met een sterk analytisch vermogen weet André Arentsen zich snel te verdiepen in een bedrijfsspecifieke situatie.
Hij benadert logistieke problemen vanuit zijn integrale kijk op het bedrijfsproces, getuige ook zijn ontwikkeling van een generiek model voor de technische bedrijfsvoering. De kans om telkens nieuwe bedrijven te ontdekken met hun eigen problematiek maakt het werk boeiend.
De belangrijkste drijfveer om als zelfstandig consultant te opereren is de onafhankelijke positie in het spanningsveld van productielogistieke beslissingen. Daarbij weet hij door zijn constructieve houding een breed draagvlak te creëren voor veranderingen.

André koos na het halen van het Atheneum-diploma voor de studie Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Binnen de vakgroep Ontwerp- en Productietechniek groeide de interesse in het gebied van productieplanning en -besturing, vooral door het raakvlak van technische en organisatorische processen.
Al tijdens zijn doctoraalopdracht over Shop Floor Control was hij in deeltijd werkzaam bij genoemde vakgroep voor het internationale ESPRIT-onderzoeksprogramma.
Op uitnodiging van professor Kals verbreedde André gedurende een promotie-onderzoek zijn kennisgebied van besturingsconcepten; dat resulteerde in het proefschrift ‘A generic architecture for Factory Activity Control’.
Als initiatiefnemer participeerde hij in het bedrijf FACT dat zich richtte op toepassing van de verworven kennis van planningssystemen in de industrie. In 2006 richt hij samen met André van Kaam LOGICS op.

André Arentsen is gehuwd en trotse vader van 2 zonen. Hij woont in Enschede. In zijn vrije tijd beleeft hij veel plezier aan koken. Zijn favoriete vakantiebestemming is Griekenland.