André van Kaam

Verbeteren is de drijfveer van André. Niet alleen zijn eigen prestaties maar ook de prestaties van zijn klanten. Onmisbaar daarbij is de inzet van informatietechnologie om de functionarissen optimaal te ondersteunen. Als verbijzondering heeft prestatiebewaking of Business Intelligence, die de regelkring sluit door bij te sturen op basis van de gemeten werkelijkheid, zijn interessse.

Vanuit de interesse voor techniek lag de keuze voor een studie werktuigbouwkunde na het behalen van het VWO diploma voor de hand. Tijdens zijn studie specialiseerde André zich op het gebied van flexibele productie automatisering binnen de vakgroep Ontwerp- en Productietechniek. Het afstudeerproject omvatte de ontwikkeling van de module prestatiebewaking in het project Shop Floor Control. Na zijn studie is André een jaar als wetenschappelijk medewerker verbonden geweest aan de vakgroep om het prototype shop floor control systeem verder te optimaliseren.

Bij FACT, waar hij in participeerde, richtte hij zich in eerste instantie op ontwerp, ontwikkeling en implementatie van het FACT werkplaatsbesturingssyteem. Later paste hij zijn kennis ook toe als consultant. In 2006 richt hij samen met André Arentsen LOGICS op.

André van Kaam is gehuwd en vader van twee kinderen. Andere interesses zijn oldtimers, gitaarspelen en zeilen.