Luvata

“Met de planningsmethodiek zoals uitgewerkt door LOGICS kunnen we in ons semi-continue flowproces steeds de beste volgorde bepalen om de overall leverbetrouwbaarheid – in termen van on-time and in full – naar onze klanten te waarborgen.”

Luvata Netherlands BV, tot mei 2006 actief als Outokumpu Copper Products en na september 2011 onderdeel van de Aurubis groep, is producent van messingstrip dat vanwege de goede warmte- overdracht en electrische geleiding onder meer wordt toegepast in de automotive sector en ook in de semiconductor-industrie.
In een semi-continu proces van gieten, gloeien, walsen en scharen (snijden op juiste breedtes) worden banden – zogenaamde coils – gemaakt met unieke klantspecifieke mechanische en geometrische eigenschappen.

’think about it’
www.luvata.com

in het project bij Luvata is er allereerst een inventarisatie uitgevoerd waarbij
de aandachtspunten op het gebied van de planningsmethodiek zijn benoemd als gevolg van de veranderde ordermix.

Oorspronkelijk zijn de kennisregels van het gebruikte APS-systeem vooral gericht
op efficiënte combinaties in een divergente materiaalstroom. Hierin zijn aanpassingen doorgevoerd om een evenwicht te vinden met de leverbetrouwbaarheid. Gedurende het project is de modellering van het productieproces geactualiseerd en gedocumenteerd.

De resultaten hebben betrekking op:
– Realistische planning;
– Betere afstemming met productie;
– Balans tussen levertijd en rendement.